Staxelot WMS

Логистичен одит на склада

Логистичен одит на склад е начин за подобряване на работата на склада чрез проучване и анализ на складовите ресурси и процеси. Логистичните одити са насочени към откриване на недостатъци в организацията на склада и в неговата работа и за формирането на предложения за тяхното отстраняване.

Има три основни ситуации, в които се изисква одит:
  • Претоварване на склада, когато обемът на покупките и доставките надвишава реалния капацитет на помещенията
  • Високи разходи за поддръжка
  • Подготовка за автоматизация
Логистичният одит включва анализ на инфраструктура, процеси, документация, информационни системи и изготвяне на технико – икономическа обосновка за избор на WMS.

Резултатите от логистичния одит са списък на открити проблеми, предложения за тяхното решаване, анализ на нужда и ефект от автоматизация.

Идентифицирането и отстраняването на проблеми в склада води до намаляване на бюджета за поддръжка, оптимизация в използването на складови площи, оборудване, персонал. Всичко това води до значително подобрение в ефективността на склада и фирмата като цяло.
Ние използваме бисквитки, за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.
OK
Privacy Policy